nopoxivir content slider

Hva er mollusker?

Mollusker er en infeksjon i det ytterste hudlaget forårsaket av et poxvirus. Mollusken har en myk og blank overflate med en liten grop i midten. Infeksjonen er ufarlig, men veldig plagsom ettersom den tar lang tid på å gå over og dessuten kan etterlate seg arr.

Infeksjonen begynner som en liten hudfarget knappenåls-”knopp” som vokser med tid og ofte får en rødere farge. Utslagene er forhøyelser, ofte hudfargete eller litt rosa og de bruker å bli to til fem millimeter store, med en liten grop i midten.
(Må ikke forveksles med vorter, som har en hardnet overflate.)

Hos barn er molluskene mest utbredt på magen, armene, i ansiktet eller på nakken.
Hos voksne forekommer de først og fremst i underlivet, på mage, korsrygg eller innsiden av lår og er da en seksuelt overført smitte.

SLIK SER EN MOLLUSK UT

Myk og blank overflate

Poxviruset forårsaker en utvekst i huden, oftest hudfarget eller litt rosa med en myk og blank overflate. Utveksten ligner en perle og bruker å bli to til fem millimeter stor med en liten grop i midten. (Må ikke forveksles med vorter, som er hardere og spissere.

Sett fra kroppens synspunkt er mollusker (som vorter) nesten ”usynlige” siden de sitter ytterst i huden.

De virusinfiserte cellene sitter som en plugg i midten og i denne gropen kan det være en hvit, voksaktig substans som kan væske ved trykk.

Denne substansen er veldig smittsom!

  • Mollusker

  • Vorter

Hvordan smitter mollusker?

Mollusker smitter ved hudkontakt, for eksempel når man bruker samme håndkle eller bader sammen. Når utslagene blir røde og sprekker, smitter de lett. Barn klør gjerne og da spres de raskt til resten av kroppen og til andre barn. Dessuten kan arrdannelser lett oppstå om man klør i stykker molluskene. Selv når utslagene blir røde og sprekker, smitter de også lett.

Tid fra smitte til sykdom er 2 – 8 uker.

Forekomst

Mollusker er veldig vanlig, nesten alle kjenner noen som er berørt. I Tyskland får 25% av alle barn mellom 2 – 10 år diagnosen mollusker hvert år, i England 30% og i Sverige er det ca. 40 000 pasienter som hvert år får denne diagnosen.

SMERTEFULL BEHANDLING INNTIL NÅ

Inntil nå har det ikke eksistert noe produkt som er laget for nettopp mollusker. Man har måttet bruke midler mot vorter, som er altfor sterke (vorter er jo mye hardere enn mollusker og dermed kan slike løsninger være svært smertefulle, i tillegg til uvirksomme).


Andre alternativ har vært/er å skrape bort mollusken, trykke den ut eller fryse den. Disse metodene er veldig smertefulle og gir lett opphav til arrdannelse, det er dessuten stor risiko for tilbakefall, infeksjoner og de er tidkrevende.

SETT FART PÅ LEGINGEN

Unimedic Pharma AB lanserer nå NoPoxivir®, en smertefri og effektiv behandling mot mollusker. NoPoxivir er en av få produkter i Norden som er blitt godkjent for bruk i behandling av mollusker og dette er noe unikt. NoPoxivir er et medisinteknisk produkt i klasse 1, og har en klinisk bevist behandlingseffekt mot mollusker.

Etter noen få dagers behandling (normalt 4 – 6 dager) og etter at kroppen har leget seg selv, er over 80% frie fra mollusker allerede innen 4 uker etter påbegynt behandling.

© Copyright 2017 - NoPoxivir | Unimedic Pharma AB | Design: a line Design